Blue Prism Product

Product_Community.jpg
Expand all | Collapse all

Webservices

  • 1.  Webservices

    Posted 01-20-2020 04:03
    Edited by Chandan Raju 08-04-2020 17:14

    Hello,
    I have created a process and exposed the process as Webservice. I am using resourcename:8181/ws/ to access the exposed process and I am able to see the process exposed.
    However i am trying to trigger this process but i am not able to do so. I tired using Postman to trigger this webservice, but failed.

    Could any of you let me know how would i be able to run a process which is exposed as webservice?



  • 2.  RE: Webservices

    Posted 01-21-2020 01:09
    What's the exact error that you get?.

    What's the URL that you are tyring to post to?

    ------------------------------
    Vivek Goel
    RPA Architect
    Asia/Singapore
    https://www.rpatools.com/
    "If you like this post, please press the "Recommend" Button.
    ------------------------------



  • 3.  RE: Webservices

    Posted 01-21-2020 01:17

    Hi Vivek,
    So i am testing this: So i use localhost:8181/ws/ and i see the process which i have exposed. When i click on this i get an XML which is also fine. 

    However when i am trying to trigger this process through postman using credentials of system it says the request could not be completed. 

    It would be helpful if you let me know how a blueprism process/object exposed as webservice can be triggered



    ------------------------------
    Chandan Raju
    ------------------------------



  • 4.  RE: Webservices

    Posted 01-21-2020 01:33
    https://portal.blueprism.com/system/files/documents/v6%20User%20Guide%20-%20Web%20Services.pdf

    Go through this first please.

    ------------------------------
    Vivek Goel
    RPA Architect
    Asia/Singapore
    https://www.rpatools.com/
    "If you like this post, please press the "Recommend" Button.
    ------------------------------



  • 5.  RE: Webservices

    Posted 01-21-2020 02:20

    Thank You, but i had gone through this document and this document just explains how a process can be exposed and how third party webservices can be consumed. But i was not able to find how a process in Blueprism exposed as webservices can be triggered or tested

    So I just wanted to know if there is any way i could test this triggering of process exposed as webservice.



    ------------------------------
    Chandan Raju
    ------------------------------



  • 6.  RE: Webservices

    Posted 05-12-2020 14:50
    Hi chandan,

    Are you able to succesfully trigger the process using Web services

    ------------------------------
    Harish
    RPA Developer
    ------------------------------



  • 7.  RE: Webservices

    Posted 05-13-2020 04:05
    Hi Harish,
    Yes i was able to trigger the process using Postman/Soap UI on the runtime resource for my testing purpose.

    ------------------------------
    Chandan Raju
    ------------------------------



  • 8.  RE: Webservices

    Posted 05-13-2020 08:47
    When we try to use Postman we are getting some SSL error. If you have chance can you share what exactly triggered the process in postman and Soap ui?

    ------------------------------
    Harish
    RPA Developer
    ------------------------------



  • 9.  RE: Webservices

    Posted 05-14-2020 05:52
    SSL Error usually occurs because of firewalls. Please do have a check if the windows firewall is blocking your request made.

    Also you could check with the below config in Postman if everything is in intact:  
    1. Select POST Request in Postman, and send the URL leaving the ?wsdl i.e., https://[machine name]:[port]/ws/ProcessName
    2. Under the Authorization tab:
                       a. Select Basic Auth
                       b. Enter your Blueprism credentials
    3. Under the Header section:
                       a. Change the value of Content-Type to application/xml
    4. Under the Body section:
                      a. Fill in the XML as shown below with the required changes highlighted in BOLD
    <soapenv:Envelope xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:Soapenv="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:urn="urn:blueprism:webservice:PROCESSNAME">
       <soapenv:Header/> 
       <soapenv:Body> 
          <urn:PROCESSNAME soapenv:encodingStyle="http://schemas.xmlsoap.org/soap/encoding/"/> 
       </soapenv:Body> 
    </soapenv:Envelope>

    Hope this helps

    ------------------------------
    Chandan Raju
    ------------------------------



  • 10.  RE: Webservices

    Posted 08-13-2020 05:17
    What if we use SSO to connect to Blue Prism? I do not have a credential to enter in step 2.a.

    ------------------------------
    André Ferreira
    Consultant
    Agap2it
    Europe/Lisbon
    ------------------------------