Netherlands User Group

 View Only
last person joined: one month ago 

Welcome to the Netherlands User Group

Expand all | Collapse all

Uitwisselen van ervaringen bij de overgang van Blue Prism on-premise naar Cloud-oplossingen

 • 1.  Uitwisselen van ervaringen bij de overgang van Blue Prism on-premise naar Cloud-oplossingen

  Posted 11-20-2023 13:49

  Inleiding: Sinds 2016 maakt Alliander gebruik van de RPA-technologie van Blue Prism, waarbij het beheer intern wordt uitgevoerd. Gezien de veranderende technologische landschap en de continue evolutie in RPA-oplossingen, overwegen we een mogelijke overstap naar een Cloud-gebaseerd platform, zoals Blue Prism Cloud of het NextGen Platform.

  Vraagstelling: Wie heeft ervaring met de migratie van Blue Prism on-premise naar Blue Prism Cloud of het Blue Prism NextGen Platform? We zijn geïnteresseerd in:

  • Hoe de overgang is verlopen.
  • Belangrijke aandachtspunten tijdens de migratie.
  • Voordelen die zijn behaald met de overstap naar een cloud-gebaseerde oplossing.
  • Eventuele uitdagingen of leerpunten die zijn ondervonden.

  Achtergrondinformatie:

  • Blue Prism Cloud: Een fully managed single tenant cloud RPA platform, gericht op het verminderen van de technische last voor het interne team.
  • NextGen Platform: Een multi-tenant platform op AWS in een vroege adoptiefase, dat een nu nog alleen een hybride oplossing biedt met SaaS-back-end van Blue Prism en door de klant beheerde workers.


  ------------------------------
  Raimond van de Steeg
  Product Owner Robotics Process Automation
  Alliander
  Netherlands
  ------------------------------


 • 2.  RE: Uitwisselen van ervaringen bij de overgang van Blue Prism on-premise naar Cloud-oplossingen

  Posted 11-22-2023 13:56

  Ha Raimond,

  Helaas geen ervaringen nog om te delen, wij zijn de overstap naar Azure aan het voorbereiden. BPC ging vanwege ons securitybeleid niet passen. NextGen lijkt me wel erg interessant. Helaas voor onze migratie nu qua tijdlijn helaas niet passend, maar ik volg hier graag de ontwikkelingen.  ------------------------------
  Wouter Hoving
  Manager Process Design
  Port of Rotterdam
  Rotterdam
  ------------------------------Welkom bij de Nederlandse Blue Prism Gebruikersgroep.

Deze groep brengt liefhebbers en professionals van Blue Prism en Robotic Process Automation (RPA) samen. Ons platform is gericht op het delen van kennis en ervaringen, waarbij iedereen, ongeacht hun ervaringsniveau, welkom is om bij te dragen en te leren.

We organiseren meet-ups en bieden een forum voor levendige discussies en samenwerking. Heb je een vraag of loop je tegen een uitdaging aan met betrekking tot Blue Prism? In onze groep kun je samen met anderen werken aan oplossingen en antwoorden vinden. Samen versterken we onze kennis en vaardigheden in de wereld van automatisering in Nederland.

All User GroupsMain Event Chat